24 augustus 2014  
Afdeling 't Harde neemt nieuwe initiatieven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Afdeling 't Harde van de Militaire Ruitersportvereniging "Te Paard!" (MRV) gaat nieuwe activiteiten organiseren op de Manege Korps Rijdende Artillerie op de Tonnetkazerne in 't Harde en het Artillerie Schietkamp (ASK) op de Doornspijkse Heide rond de Legerplaats bij Oldebroek.

 

De afdeling heeft een nieuw bestuur dat als volgt is samengesteld:

 

  • voorzitter: Majoor der Artillerie Kim Schreuder
  • vice-voorzitter: Kapitein der Artillerie JP Tiedink
  • secretaris: Kapitein van de Koninklijke Luchtmacht ir Bram van der Ree
  • penningmeester: Eerste luitenant van de Militaire Administratie Machteld Lodewijkx
  • leden: Sergeant 1 van de Verbindingsdienst Sandy Schaap en mw Ria Kramer.

 

Majoor Kim Schreuder: 'De Artillerie, de Tonnetkazerne en met name de Legerplaats bij Oldebroek hebben een lange geschiedenis ten aanzien van het militaire paardrijden. Al sinds het einde van de 19e eeuw, direct aan het begin van de georganiseerde (militaire) ruitersport, wordt op dit deel van de Veluwe geoefend en buitengereden.

 

Al een eeuw geleden werden hier rallye's, terreinritten, afstandsritten en cross-country's georganiseerd. Klik hier voor unieke beelden uit 1929, toen de KMSV de Tweedaagse Terreinrit bij Oldebroek organiseerde. Sindsdien is het terrein nauwelijks veranderd. De MPTTP is inmiddels zes keer vanuit 't Harde georganiseerd en de meeste lichtingen voor het Militair Ruiterbewijs zijn hier geslaagd, op de Manege Korps Rijdende Artillerie.

 

We hebben met de Manege Korps Rijdende Artillerie en het ASK unieke faciliteiten. Ons doel is om meer onderlinge en KNHS-wedstrijden op de manege te organiseren en om het niet-openbare ASK toegankelijker te maken voor buitenritten, ook voor leden van andere afdelingen. We denken dat we zo een bijzondere bijdrage kunnen leveren aan de MRV als geheel.

 

Op korte termijn organiseren wij op:  

 

  • 20 september: Alternatieve MPTTP (een lichte variant van de MPTTP)
  • 2 oktober: een Caprilliproef.

 

Verder kijken we naar de mogelijkheid om dit jaar nog een buitenrit en een KNHS-dressuurwedstrijd te organiseren. En uiteraard blijven we in 't Harde ruiters opleiden voor het Militair Ruiterbewijs. We hebben een nieuwe afdelingspagina: klik hier voor meer informatie, om je aan te melden voor onze activiteiten en om op de hoogte te blijven van ons programma. Wie interesse heeft is van harte welkom en kan bij ons op het net komen via tharde@militaireruitersport.nl'.

 Majoor Kim Schreuder, voorzitter van de Afdeling 't Harde van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!', behaalde in 2011 het Militair Ruiterbewijs en het Militair Ruiterbewijs in Zilver op één dag