16 juni 2014  
Costongs en Lebon heroveren titels op het NMK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen vrijdag 13 juni werden de Nationaal Militair Kampioenschappen (NMKs) Dressuur en Springen 2014 verreden in Bunschoten. Gezien het grote deelnemersveld van meer dan 100 combinaties in alle rubrieken kan de militaire ruitersport rekening houden met veel aanstormend talent. De wedstrijden leverden de volgende plaatsingen en Militair Kampioenen op.

 

NMK Dressuur 

Majoor der Koninklijke Marechaussee Daisy Costongs-Klerx werd met Ducati Militair Kampioen Dressuur door twee maal 230 dressuurpunten te rijden. Eerder won zij deze titel in 2012, ook met het paard Ducati. 

 

De uitslagen van de twee hoogste rubrieken Z en M (genoemd worden alleen de ruiters die volgens de regels van de KNHS geplaatst zijn):

 

        Klasse Z1 en Z2 in handicap, ring 1 en 2

 1. Majoor der Koninklijke Marechaussee Daisy Costongs-Klerx met Ducati
 2. Armando Fluit met Bjorn

 

        Klasse M1 en M2 in handicap, ring 1

 1. Maribelle Wientjes met Zeus
 2. Cadet-sergeant van de Koninklijke Luchtmacht Maureen Vermeulen met Chagall, ex aequo met Liesbeth Alberts met Beethoven

 

        Klasse M1 en M2 in handicap, ring 2

 1. Wachtmeester der Koninklijke Marechaussee Kayleigh Ruijten met Zamara
 2. Korporaal 1 der Rijdende Artillerie Angela Kalkman met Zielas

 

Wachtmeester 1 der Koninklijke Marechaussee Stephanie Gog won, net als in 2013, de Aanmoedigingsprijs Dressuur met Dolando (klasse B en L).

 

NMK Springen 

Ritmeester der Cavalerie Albert Lebon werd met Surprise Militair Kampioen Springen. Hij won deze titel voor de 9e keer. Ook won hij op 31 mei voor de 4e keer het NMK Eventing. Met in totaal nu 13 titels houdt hij hiermee het record van alle NMKs Springen, Eventing, Dressuur en Moderne Vijfkamp sinds respectievelijk 1895, 1903, 1923 en 1927.

 

De uitslagen van de twee hoogste rubrieken M en L (genoemd worden alleen de ruiters die volgens de regels van de KNHS geplaatst zijn):

 

        Klasse M, 1e parcours

 1. Ritmeester der Cavalerie Albert Lebon met Surprise

 

        Klasse M, 2e parcours

 1. Wachtmeester 1 der Koninklijke Marechaussee Stephanie Gog met U and Me

 

        Klasse L, 1e parcours

 1. Sergeant 1 van de Koninklijke Luchtmacht Emily Sanders met Caïro Maximus
 2. Wachtmeester 1 der Koninklijke Marechaussee Stephanie Gog met Dolando

 

        Klasse L, 2e parcours

 1. Rijder 1 Trudy Hoekstra met Amiacara
 2. Sergeant 1 van de Koninklijke Luchtmacht Emily Sanders met Caïro Maximus

 

Eerste luitenant (R) der Cavalerie bd mr Willemina van der Goes-Petter won de Aanmoedigingsprijs Springen met Ekino (klasse B en L).

 

Klik hier voor de complete resultaten; klik hier voor foto's gemaakt door Majoor-paardenarts (R) der Koninklijke Marechaussee bd Paul de Vries. Het bestuur van de Militaire Ruitersportvereninging 'Te Paard!' feliciteert hierbij alle ruiters met de behaalde resultaten.

 Majoor Daisy Costongs-Klerx heroverde de titel Militair Kampioen Dressuur door met Ducati in klasse Z 230 dressuurpunten te rijden