25 mei 2014  
Nederlandse dressuuréquipe wint in Frankrijk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze week namen de Nederlandse militaire spring- en dressuuréquipes deel aan de Grand National Terre et Critérium National Interarmées in Frankrijk, onder leiding van chef d'équipe Ritmeester der Cavalerie Albert Lebon. De dressuur werd gewonnen door Kapitein-vlieger van de Koninklijke Luchtmacht Edwin Hoogsteder met Salvador, die eerder met hetzelfde paard Nationaal Militair Kampioen Dressuur werd.

 

In de zware tour ging Nederland sterk van start met de eerste en tweede plaats voor respectievelijk Majoor der Koninklijke Marechaussee Daisy Costongs-Klerx en Kapitein Hoogsteder. In het tweede deel verbeterde Kapitein Hoogsteder zijn positie met een ijzersterke proef, waardoor hij de koppositie overnam en kampioen werd; Majoor Costongs-Klerx werd vierde.

 

Bij het springen (niveau L-M en M-Z) veroverde Korporaal 1 (R) der Huzaren Gert van den Hof met Bonita de tweede plaats en vielen alle ruiters van de Nederlandse springéquipe in de prijzen.

 

De militaire dressuuréquipe bestond uit:

 

 

De militaire springéquipe bestond uit:

 

 

Klik hierhier en hier voor een fotoreportage door Majoor (R ) der Koninklijke Marechausee Paul de Vries.

 

Ritmeester Lebon: 'Ik kan alleen maar tevreden zijn. De dressuuréquipe overheerste de dressuur, mede dankzij de inzet van Harro en Ellen Goudsmit. We streven ernaar om volgend jaar opnieuw met een dressuurteam aan de start te komen. Ook de springruiters hebben goed gepresteerd: zij vormden op één na allemaal nieuwe combinaties met hun paarden en er stonden zwaardere parcoursen dan gewend. Sergeant Emily Sanders debuteerde in de springéquipe; prima zoals ze haar vijfjarige paard twee keer foutloos rondreed. Zij is een aanwinst voor de militaire ruitersport waar we nog veel van gaan horen'. 

 Kapitein-vlieger Edwin Hoogsteder won deze week de dressuur op de Grand National Terre et Critérium National Interarmées in Frankrijk (foto: Paul de Vries)