9 mei 2014  
Spring- en Dressuuréquipes naar Frankrijk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Nederlandse Militaire Spring- en Dressuuréquipes komen op 20-22 mei 2014 met vijf spring- en vijf dressuurcombinaties uit op de Grand National Terre et Critérium National Interarmées in Frankrijk, onder leiding van Chef d'équipe Ritmeester der Cavalerie Albert Lebon.

 

Vorig jaar heeft de Franse Militaire Springéquipe op uitnodiging van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' deelgenomen aan de International Military Showjumping Championship, een CISM-landenwedstrijd die werd georganiseerd in combinatie met het Nationaal Militair Kampioenschap Springen in Bunschoten. Dat dit zeer goed is bevallen blijkt uit de persoonlijke uitnodiging om met de Nederlandse Militaire Ruiteréquipes deel te nemen aan deze grote militaire wedstrijd in Frankrijk.

 

De Nederlandse Militaire Springéquipe is de laatste jaren uitgekomen in onder andere Fontainebleau en Wenen. Het is echter voor het eerst sinds bijna 20 jaar dat er weer een Nederlandse Militaire Dressuuréquipe zal deelnemen aan een wedstrijd in het buitenland. De laatste keer was in 1995 in Rome, toen o.a. Edward Gal als dienstplichtig Rijder uitkwam voor de Nederlandse Militaire Dressuuréquipe.

 

De Militaire Springéquipe bestaat uit:

 

  

De Militaire Dressuuréquipe bestaat uit:

 

 

De dressuur zal op 20 mei, het springen op 21 en 22 mei plaatsvinden. Belangstellenden zijn van harte welkom. Locatie: 1, rue Léon Bocheron, 54110 Rosières-aux-Salines (Noord-Frankrijk, bij Nancy).

 Korporaal Gert van den Hof won in 2008 en 2013 het Nationaal Militair Kampioenschap Springen en komt in Frankrijk uit voor de Militaire Springéquipe