6 maart 2014  
MRV organiseert dit voorjaar twee crossclinics

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' organiseert dit voorjaar twee crossclinics voor geüniformeerde ruiters die willen deelnemen aan het Nationaal Militair Kampioenschap (NMK) Eventing op 4 april en 31 mei of de militaire eventingwedstrijd in Hardenberg op 20 juli 2014.

 

De eerste crosstraining vindt plaats op 13 maart 2014 op Hippisch Centrum De Schalm in Renswoude, waar overigens op 19 april de Samengestelde Wedstrijd Renswoude wordt verreden. Op dit terrein ligt een groot aantal vaste hindernissen (variërend in moeilijkheidsgraad), twee waterbakken, op- en afsprongen en een renbaan van 1 km lengte.

 

De tweede crosstraining vindt plaats op 10 april 2014 op Landgoed Maarsbergen in Maarsbergen, waar op 4 april klasse B en ruiters zonder startkaart en op 31 mei klassen L en M van Eventing Maarsbergen rijden, waarvan het NMK Eventing deel uitmaakt. De cross op het 400 ha grote Landgoed Maarsbergen aan de rand van het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug bestaat uit een parcours van 20 hindernissen over een afstand van 2 km. Klik hier voor een impressie van de hindernissen.

 

Ruiters die het Militair Ruiterbewijs hebben behaald en het NMK Eventing of de militaire eventingwedstrijd in Hardenberg uitrijden verdienen hiermee het Militair Ruiterbewijs in Zilver. Bovendien maken het NMK Eventing en de militaire eventingwedstrijd in Hardenberg deel uit van alle routes naar het Militair Ruiterbewijs in Goud. Alle ruiters die het Militair Ruiterbewijs in Zilver of Goud hebben behaald zijn waar mogelijk met foto vermeld in de Eregalerij op www.militairruiterbewijs.nl.

 

De crossclinic bestaat uit een parcoursverkenning te paard plus oefening hoe de individuele hindernissen in de cross optimaal genomen kunnen worden. De instructie wordt gegeven door de Chef d'Equipe van het Militair Ruiterteam, Ritmeester der Cavalerie Albert Lebon, voormalig internationaal eventingruiter en meervoudig Militair Kampioen Eventing en Springen. De kosten van deze clinics bedragen €10 per deelnemer. Deelnemers kunnen zich uiterlijk 8 maart 2014 aanmelden via a.lebon@mindef.nl.
 

Klik hier om je aan te melden voor het NMK Eventing 2014. De inschrijving voor klasse B en ruiters zonder startkaart sluit 15 maart - over 9 dagen.

 Ritmeester Jan Went won in 1965 het Militair Kampioenschap Samengestelde Wedstrijd met het paard Ouskoub (hier met het paard Shannon tijdens een jacht in de Lage Vuursche)