20 januari 2014  
Commandant der Strijdkrachten: Defensie online

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Collega’s,

 

Vandaag heb ik het nieuwe communicatiemiddel van Defensie gelanceerd: het online magazine. De Defensiekrant, hèt blad van Defensie, heeft het spits afgebeten en is als eerste online gegaan. De komende maanden volgen nog zes andere Defensiebladen.

 

Het is een flinke ommezwaai. Velen van u zijn gewend om met de papieren krant op de hoogte te blijven van nieuws over onze organisatie. Dat kan nu nog steeds, alleen is het papieren tijdperk voor Defensie ten einde.

 

Een online magazine bespaart ons namelijk niet alleen veel geld, maar sluit ook beter aan bij de belevingswereld van de Nederlandse burger. We leven immers in een digitaal tijdperk. Vrijwel iedereen maakt gebruik van internet, heeft een smartphone op zak en velen zijn zo ongeveer verslaafd aan sociale media.

 

Dat is een ontwikkeling waar we in mee moeten gaan, willen we meer draagvlak voor Defensie in de samenleving creëren. De online Defensiekrant biedt ons die mogelijkheid, want het is nu een moderne actualiteitenrubriek, gericht op iedereen die meer wil weten van Defensie.

 

Wie vanaf nu bijvoorbeeld een militair uniform of wapens op het beeldscherm ziet, klikt of raakt een element aan, om zo meer informatie te krijgen. Ook maken onze redacteuren en beeldmakers anders gebruik van beeld, bijvoorbeeld door middel van bewegende foto’s, zodat we het werk van onze militairen nòg beter kunnen laten zien.

 

Be good and tell it! Daar draait het vanaf nu dus nog meer om. Defensie maakt de wereld om ons heen veiliger. In landen als Afghanistan en Mali, waar broeinesten van terreur ook onze veiligheid in Nederland raken. En desnoods om de hoek, zoals in de straten van Amsterdam, waar we helpen criminelen op te sporen.

 

Daar moeten we ook de Nederlandse burgers over vertellen. Onze inzet laten zien. Duidelijk maken wat Nederland aan een krijgsmacht heeft. Dat belang hoef ik u niet uit te leggen!

 

Wie de online Defensiekrant wil blijven lezen kan zich via onderstaande link kosteloos abonneren: www.defensie.nl/abonneren.

 

En dat geldt natuurlijk ook voor de andere zes digitale Defensiebladen: ‘AlleHens’, ‘de Vliegende Hollander’, ‘het KMar Magazine’, ‘Landmacht’, ‘Materieelgezien’ en ‘Pijler’. Waar de nieuwe online Defensiekrant vooral bedoeld is voor het grote publiek richten deze bladen zich meer en meer ook op het eigen personeel.

 

Na bevestiging wordt u via uw mailbox automatisch op de hoogte gebracht van nieuwe edities. Maar houd het niet alleen voor uzelf; deel het vooral ook met uw familie en uw vrienden.

 

Ik wens u veel leesplezier!

 

Met vriendelijke groet,

 

Generaal Tom Middendorp,

Commandant der Strijdkrachten

 Generaal Tom Middendorp, Commandant der Strijdkrachten