20 augustus 2014  
Militaire Derby bij Volkel zeer geslaagd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag 14 augustus organiseerde Vliegbasis Volkel een militaire derby op Ruitersportcentrum De Drie Linden in Zeeland. Naast de derby werden ook dressuur en teamspringen verreden. Het deelnemersveld was groot met 109 starts, waarvan 67 door 20 militairen uit alle vier krijgsmachtdelen (Koninklijke Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee) die in de verschillende rubrieken aan start kwamen.

 

De hoogst geplaatste militairen in de dressuur:

 

        Klasse B (eerste en tweede proef)

 

        Klasse L1 en L2 in handicap (eerste proef) 

 

        Klasse L1 en L2 in handicap (tweede proef)

  • Wachtmeester 1 der Koninklijke Marechaussee Stephanie Gog met Dolando

 

        Klasse M1 en M2 in handicap (eerste en tweede proef) 

  • Wachtmeester der Koninklijke Marechaussee Kayleigh Ruijten met Zamara

 

De hoogst geplaatste militairen in de derby

 

        Klasse BB  

 

        Klasse B  

  • Wachtmeester 1 der Koninklijke Marechaussee Stephanie Gog met Dolando

 

        Klasse L  

  • Wachtmeester 1 der Koninklijke Marechaussee Stephanie Gog met Lux

 

        Klasse M 

 

Bij het teamspringen vormden twee ruiters een team, waarbij één ruiter een klassiek parcours sprong en de tweede ruiter het parcours op tijd reed, ieder in de eigen klasse. De resultaten van beide parcoursen vormden de uitslag. Tijdens het teamspringen kwamen 18 teams aan start. 

 

De overwinning was voor Sergeant 1 van de Koninklijke Luchtmacht Emily Sanders met Caïro Maximus en Marion van Dommelen met Anastacia van Stal De Rietvenne in Boekel, die springpaarden ter beschikking stelde. Alle overige uitslagen zijn te vinden op www.startlijsten.nl; klik hier voor foto's.

 

Kapitein-luitenant ter zee-arts jhr Jaap Boreel: 'Het was mooi om zoveel geüniformeerde ruiters boven de sprong te zien. Dit was een perfect georganiseerd evenement, niet in de laatste plaats door de grote inzet en het organisatievermogen van Sergeant 1 Emily Sanders. Samen met vrijwilligers heeft zij een prachtig militair concours opgezet. Vliegbasis Volkel heeft zich definitief op de kaart van de Militaire Ruitersport gezet'. 

 

Vliegbasis Volkel organiseert op 12 december 2014 het Indoor Springen op Ruitersportcentrum De Drie Linden in Zeeland (bij Volkel in Noord-Brabant).

 Het winnende team bij het teamspringen: sergeant Emily Sanders met Caïro Maximus en Marion van Dommelen met Anastacia (foto: Paul de Vries)