4 juli 2014  
Militaire Derby, Teamspringen en Dressuur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op donderdag 14 augustus 2014 organiseert Vliegbasis Volkel een militaire derby, teamspringen en dressuur op Ruitersportcentrum De Drie Linden in Zeeland (tussen Eindhoven, Den Bosch en Nijmegen), onder auspiciën van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV). 

 

Een derby is een outdoor springwedstrijd met meer natuurlijke hindernissen en een grotere lengte dan een regulier springparcours. Klik hier voor een impressie van een derbyparcours (vorig jaar verreden op dezelfde locatie). 

 

Bij teamspringen vormen twee ruiters een team. De eerste springt een klassiek parcours, waarna de tweede een parcours op tijd springt. Springfouten uit beide parcoursen worden omgezet naar strafseconden. Iedere ruiter springt qua hoogte in zijn of haar eigen klasse. Het is toegestaan om een team te vormen met een niet-militaire introducé(e).

 

De derby en het teamspringen worden verreden in klasse BB t/m Z. De dressuur is opengesteld voor klasse B t/m Z2; hier kan voor winstpunten worden gereden. De hele wedstrijd is ook open voor combinaties zonder startpas. Voor elke rubriek worden bekers, rozetten en extra prijzen uitgereikt.

 

Voor alle rubrieken in de klasse BB, B en L is het mogelijk om een paard te huren bij Stal de Rietvenne in het nabij gelegen Boekel. Stal de Rietvenne levert ook springpaarden voor onder andere het NMK Eventing in Maarsbergen, het NK Moderne Vijfkamp in Papendal en het WK Moderne Vijfkamp in Berlijn.

 

Door de mogelijke combinatie van de onderdelen dressuur, teamspringen en derby biedt dit originele evenement bovendien gelegenheid aan ruiters die willen oefenen voor de samengestelde wedstrijd (eventing), die uit dressuur, springen en een cross-country met natuurlijke hindernissen bestaat. 

 

Het geplande programma in het kort: 

 

  • 09:30 uur: parcours derby verkennen
  • 10:00 uur: aanvang dressuur
  • 10:30 uur: aanvang derby
  • 13:00 uur: lunch
  • 14:00 uur: aanvang teamspringen
  • 16:00 uur (schatting): einde.

 

De prijsuitreiking volgt na iedere rubriek.

 

Klik hier voor het vraagprogramma. Deelnemers kunnen zich per e-mail inschrijven bij Sergeant 1 van de Koninklijke Luchtmacht Emily Sanders via esc.sanders@mindef.nl. Actief dienende militairen kunnen reizen op basis van dienstreis; een oproep van BIMS volgt na inschrijving. De startlijsten en uitslagen worden gepubliceerd op www.startlijsten.nl.

 Sergeant Hilde Bleijerveld kwam in december met het paard Escape uit in klasse BB op de Indoor Springwedstrijd van Vliegbasis Volkel