8 juni 2014  
Inschrijving Eventing Hardenberg nu open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV), afdeling Havelte, organiseert op zondag 20 juli 2014 voor de vierde keer een eventingwedstrijd in samenwerking met Manege Hoogenweg bij Hardenberg.

 

Deze wedstrijd wordt verreden volgens de regels van de KNHS, in de klassen B en L. Militaire ruiters die niet met een eigen paard startgerechtigd zijn kunnen uitkomen in een separate onderlinge wedstrijd(rubriek) waarvoor wel het Militair Ruiterbewijs maar geen startgerechtigdheid in eventing is vereist, en waarbij de onderdelen gelijk zijn aan klasse B. Prestaties tijdens deze wedstrijd tellen mee voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver en Goud.

 

Klik hier voor de hindernissen in de cross-country tijdens de wedstrijd in 2013. Inschrijven is uitsluitend mogelijk via www.startlijsten.nl. In overleg is het mogelijk om met een paard van Manege Hoogenweg op deze wedstrijd uit te komen, onder voorbehoud van vooroefening ter plaatse en ter discretie van Manege Hoogenweg.

 

Ritmeester-paardenarts (R) der Huzaren Gerrit Kampman, voorzitter van de afdeling Havelte: 'Manege Hoogenweg is sinds de start van het Militair Ruiterbewijs sterk betrokken bij de ontwikkeling van de militaire ruitersport. Met de hulp van veel vrijwilligers is ook dit jaar weer een prachtig crossparcours gerealiseerd met nieuwe elementen zoals een route langs kostbare lelies en een brug over water. De ultieme prestatie is het behalen van het Militair Ruiterbewijs Goud. De weg naar Goud loopt altijd via de militaire eventingwedstrijden in Maarsbergen of Hoogenweg. We hopen net als vorig jaar deelnemers uit het hele land te kunnen verwelkomen'.

 

Ruiters die in aanmerking komen voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver of Goud dienen dit tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de wedstrijd schriftelijk onderbouwd via secretaris@militairruiterbewijs.nl kenbaar te maken.

 

Deelname is op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico van de deelnemers. De MRV, Manege Hoogenweg en de grondeigenaren aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade aan lijf en goed. Militairen dienen in correct militair tenue deel te nemen. 

 Kornet Theo Bremer won in 1959 het eerste naoorlogse Nationaal Militair Kampioenschap Samengestelde Wedstrijd met het paard Hans