1 maart 2014  
Inschrijving NMK Eventing (BB+B) nu open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag opent de inschrijving voor het Nationaal Militair Kampioenschap (NMK) Eventing 2014 in de klassen BB en B, dat op vrijdag 4 april  op Landgoed Maarsbergen plaatsvindt. De klassen L en M worden verreden op 31 mei 2014; de inschrijving daarvoor opent op 15 april 2014.

 

Deze militaire wedstrijden worden onder auspiciën van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) georganiseerd als onderdeel van Eventing Maarsbergen, een van de mooiste eventingwedstrijden op de kalender van de KNHS. 

 

Deelnemers aan de klassen B, L en M dienen conform de regels van de KNHS startgerechtigd te zijn. De klasse BB is bedoeld voor militaire ruiters die niet met een eigen paard startgerechtigd zijn (onderlinge wedstrijd van de MRV). Van de onderlinge wedstrijd wordt een apart klassement opgemaakt.

 

Prestaties in het NMK Eventing en de onderlinge eventingwedstrijd tellen mee voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver en Goud.

 

  • Klik hier voor de regels voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver en Goud;
  • klik hier voor een impressie van de hindernissen tijdens het NMK Eventing 2013;
  • klik hier om je aan te melden, klik hier voor het inschrijfformulier (NB: vermeld op het inschrijfformulier 'aanmelding NMK Eventing 2014').
    Deadline: 15 maart 2014.

 

Eerste luitenant (R) der Huzaren Willemina van der Goes, coördinator vanuit Eventing Maarsbergen: 'Dit jaar organiseren we voor de eerste keer een B zonder dressuur, zodat we meer deelnemers een startplek kunnen geven. We verwachten meer dan 150 starters en zijn alweer volop bezig met de voorbereidingen. Het parcours is voor een groot deel ongewijzigd, maar er zijn wel weer de nodige nieuwe hindernissen gemaakt. De cross is uitnodigend gebouwd en zal ook een beginnende combinatie aanspreken'.Luitenant Jan-Willem Willemsen won in 1960 en 1961 het Militair Kampioenschap Samengestelde Wedstrijd met het paard Sciabelone. Hier in de toenmalige 'battle dress' tijdens de cross-country in Leusden