21 februari 2014  
Inschrijving indoor Amersfoort nu open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV), afdeling Amersfoort organiseert op zondag 30 maart 2014 voor de vierde maal een Indoorwedstrijd Springen op Militair Ruitersportcentrum (MRC) Marcroix op de Bernhardkazerne aan de Barchman Wuytierslaan 198 in Amersfoort. 


Deze onderlinge militaire wedstrijd wordt verreden volgens de regels van de KNHS; ruiters met een KNHS-startpas kunnen voor winstpunten rijden. Er kan worden gereden in de klassen BB (60 en 80 cm), B (rijstijlparcours), L, M en Z. Deelname staat open voor leden van de MRV, Nederlandse en buitenlandse beroepsmilitairen en reservisten, burgermedewerkers van Defensie en personeel van de Politie en de Dienst Koninklijk Huis. Militairen dienen in correct militair rijtenue deel te nemen. Het vraagprogramma staat op de website van de KNHS.

 

Dagindeling zondag 30 maart 2014:

 

  • ontvangst en inschrijving: 11.00 uur
  • aanvang wedstrijd: 12.00 uur
  • borrel en prijsuitreiking: 30 minuten na de laatste combinatie.

 

Voor ruiters die starten in klasse BB zijn paarden beschikbaar vanuit MRC Marcroix. Voor hen wordt op vrijdag 28 maart een springles georganiseerd om goede paard-ruitercombinaties te waarborgen. Klik hier voor meer informatie of neem hierover contact op met Eerste luitenant (R) der Huzaren Alexander Knottenbelt via amersfoort@militaireruitersport.nl. Het inschrijfgeld bedraagt €20 voor de eerste start (inclusief borrel) en €10 voor elke volgende start. Klik hier voor het inschrijfformulier, dat uiterlijk 23 maart 2014 moet zijn ingestuurd naar mrv@mrc-marcroix.nl.

 

Bij aankomst dient u zich bij de wacht met paspoort of rijbewijs te legitimeren om toegang te krijgen tot de kazerne en de manege. Ook partners en kinderen zijn van harte welkom. Er is een speeltuin voor kinderen; ouderen kunnen ook de bosrijke omgeving verkennen.

 

Eerste luitenant (R) der Huzaren Alexander Knottenbelt, secretaris van de MRV, afdeling Amersfoort: 'Wat ooit begon als een vriendschappelijke onderlinge ontmoeting tussen de afdelingen van de MRV, is uitgegroeid tot een hoogwaardige en gezellige afsluiting van het indoorseizoen'. Ritmeester (R) der Huzaren Antoon Splinter, voorzitter van de Stichting MRC Marcroix: 'Door de aanleg van een nieuwe eb- en vloedbodem op het MRC zijn de condities voor deze wedstrijd optimaal. Het MRC is trots om gastheer te mogen zijn van deze Indoorwedstrijd Springen'.

 Rijder Trudy Hoekstra behaalde MRb in 2010, MRbZ in 2011 en kwam afgelopen jaar uit op de Indoorwedstrijd Springen in Amersfoort en het Nationaal Militair Kampioenschap Springen in Bunschoten