6 september 2014  
14e MPTTP op de Hoge Veluwe groot succes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gisteren werd de 14e Militaire Prestatietocht te Paard (MPTTP) verreden, met als uitvalsbasis de Oranjekazerne in Schaarsbergen. De MPTTP werd dit jaar georganiseerd in Nationaal Park De Hoge Veluwe. Als gastheren traden op Brigadegeneraal der Infanterie Nico Geerts, commandant 11 Luchtmobiele Brigade, en Wachtmeester (R) der Cavalerie bd Seger baron van Voorst tot Voorst, directeur Nationaal Park De Hoge Veluwe.

 

De MPTTP is een onder auspiciën van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) georganiseerde oriëntatietocht, waarbij de capaciteiten van en de controle over het paard in teamverband worden beproefd.

 

Daarbij prevaleren deelname en het goed en veilig afleggen van de afstand en de vaardigheidsproeven (boogschieten, pistoolschieten, springen, ringsteken, (oefen)handgranaatwerpen en een behendigheidstest) boven tijdrijden en winnen. Er waren dit jaar vier routes: een long trail (rond de 35 km), een short trail, een route voor koetsen (beide 18-25 km) en een route voor pakpaarden (20 km).

 

Meer dan 120 ruiters en 13 aanspanningen verschenen aan de start. Er waren deelnemers uit alle krijgsmachtdelen (Koninklijke Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee), de Defensieacademie en de Dienst Koninklijk Huis, all ranks: van Adelborst tot Luitenant-generaal. Ook namen ruiters deel van de Nationale Politie, de Belgische Federale Politie en de Duitse Gebirgsjäger. Als eerste startten de heer Clemens Cornielje, Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, en Generaal-majoor der Fuseliers Hans van der Louw, Adjudant-generaal van Z.M. de Koning, met een vierspan.

 

Bij de bereden deelnemers ging de wisselprijs, de Dragonder, naar het team van de Manege Gele Rijders, dat bestond uit Kapitein der Artillerie JP Tiedink, Eerste luitenant van de Militaire Administratie Machteld Lodewijkx, Wachtmeester 1 der Cavalerie Matthijs van den Heuvel, Korporaal 1 der Huzaren Anne Ebus, Korporaal 1 der Rijdende Artillerie Angela Kalkman, Rijder 1 Trudy Hoekstra en mw Ria Kramer.

 

Bij de aanspanningen ging de wisselprijs, de Biga, naar dhr Joop Nooter (koetsier) en mw Petra Nooter (groom). De sportiviteitsprijs ging naar het team Walkures, dat bestond uit Kapitein van de Geneeskundige Dienst Jindra Bakker, Kapitein van de Geneeskundige Dienst Sabine de Waal, mw Chantal Bijlemeer, mw Tamara Kipp, mw Silvia Klein Horsman en mw Daniëlle Verhoeven.

  

Dit unieke evenement werd mogelijk gemaakt door de Stichting MPTTP, 11 Luchtmobiele Brigade, Nationaal Park De Hoge Veluwe, de MRV, sponsoren, vrijwilligers en uiteraard de deelnemers. 

 Luitenant Sander Daniƫls nam voor de vijfde maal deel aan de Militaire Prestatietocht Te Paard (MPTTP), dit jaar in Nationaal Park De Hoge Veluwe