7 februari 2014  
KMSV-Fonds sponsort MPTTP en Eventing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het KMSV-Fonds heeft besloten om in 2014 een financiële bijdrage te leveren aan de Stichting Militaire Prestatietocht te Paard (MPTTP) en aan de Afdeling Havelte van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV). 

 

De Afdeling Havelte van de MRV organiseert op 20 juli 2014 voor de 4e maal een militaire eventingwedstrijd in Hardenberg waar het Militair Ruiterbewijs in Zilver of Goud kan worden behaald, en onvangt een bijdrage voor een satellietgestuurd tijdwaarnemingssysteem. De Stichting MPTTP organiseert op 5 september 2014 de inmiddels 14e MPTTP op Nationaal Park De Hoge Veluwe, en ontvangt een bijdrage voor organisatiematerialen. 

 

Luitenant-kolonel der Cavalerie Engelbert van der Hoog, voorzitter van het KMSV-Fonds: 'Wij verlenen eenmaal per jaar een bescheiden financiële ondersteuning aan van jaar tot jaar verschillende initiatieven in de militaire ruitersport. Daarbij geven we de voorkeur aan materiële zaken voor evenementen die het terreinrijden bevorderen. Die liggen het meest in lijn met de geschiedenis van de KMSV, en gaan bovendien jaren mee. De MPTTP zien wij als het instapniveau, eventing als het hoogste niveau van terreinrijden. Deze toekenningen mogen ook gezien worden als compliment voor de fantastische organisatie van de MPTTP en de eventingwedstrijd die de Afdeling Havelte van de MRV sinds enkele jaren neerzet. Wij wensen hen en met name ook alle deelnemers dit jaar veel succes'. 

 

Het KMSV-Fonds komt voort uit de op 24 april 1886 opgerichte Koninklijke Militaire Sportvereeniging (KMSV), de directe voorganger van de op 24 april 1956 opgerichte MRV. De KMSV bevorderde destijds met name het rijden over hindernissen en door het terrein: jachtritten, terreinritten, rally's, cross-country's, steeple chases, dressuurproeven, springconcoursen, een- of meerdaagse afstandsritten en samengestelde wedstrijden / military's.

 

Het KMSV-Fonds stelt zich ten doel de beoefening van de rijkunst en de ruitersport door militairen te bevorderen en financieel te steunen. Het Fonds verleent op aanvraag (een bescheiden) financiële ondersteuning aan van jaar tot jaar verschillende initiatieven in de militaire ruitersport.

 

Aanvragen dienen jaarlijks uiterlijk op 1 januari schriftelijk onderbouwd te worden ingediend. Correspondentie: Stichting KMSV-Fonds, Postbus 1, 1390 AA Abcoude. Klik hier voor meer informatie over het KMSV-Fonds en de illustere geschiedenis van de militaire ruitersport.

 Overste Engelbert van der Hoog, voorzitter Stichting KMSV-Fonds