18 oktober 2013  
Vliegbasis Volkel organiseert Indoor Springen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag 6 december 2013 wordt dit jaar voor het eerst een Militair Indoor springwedstrijd georganiseerd op RSC de Drie Linden in Zeeland (Noord-Brabant). De organisatie van de springwedstrijd is in handen van de Vliegbasis Volkel, onder auspiciën van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!'. 

 

De inschrijving is nu geopend en sluit op 1 december 2013. Klik hier voor het vraagprogramma. Voor de klasse BB is het mogelijk om een paard te huren; in de klassen B en L kan voor winstpunten worden gereden. Voor elke rubriek worden bekers, rozetten, een deken en een dekje uitgereikt. De prijsuitreiking vindt plaats te paard aansluitend aan iedere rubriek.

 

Alle rubrieken (BB, B, L, M en Z) worden verreden over een klassiek parcours, gevolgd door een barrage op tijd. In alle rubrieken wordt gereden om de Grote Prijs van Vliegbasis Volkel 2013, die zal worden uitgereikt namens de Commandant van de Vliegbasis Volkel.

 

Het geplande programma in het kort:

 

  • 10:00 uur: aanvang klasse BB, overige klassen aansluitend
  • 12:00 uur: lunch, beschikbaar gesteld door de Vliegbasis Volkel
  • 15:30 uur (schatting): laatste prijsuitreiking.

 

Deelnemers kunnen zich per e-mail inschrijven bij Sergeant 1 van de Koninklijke Luchtmacht Emily Sanders via esc.sanders@mindef.nl door middel van een KNHS-inschrijfformulier. Er wordt geen inschrijfgeld gevraagd. Alleen volledig ingevulde formulieren worden geaccepteerd; dit geldt ook voor deelnemers die niet voor winstpunten rijden.

 

Sergeant Emily Sanders: 'Er wordt goed gereden bij de Luchtmacht. Inmiddels hebben dertien ruiters een Militair Ruiterbewijs behaald, en dit jaar hebben we goed gescoord tijdens het NMK Dressuur en Springen. Onze ruiters zijn verspreid over de vliegbases in Leeuwarden, Volkel, Eindhoven, Gilze-Rijen en Woensdrecht. Daarom leek het mij een goed idee om het initiatief te nemen voor een springwedstrijd die openstaat voor militairen uit het hele land. Wij hopen op een grote opkomst vanuit alle krijgsmachtdelen!'.

 Luitenant Marco Stomphorst boven de sprong tijdens het NMK Springen 2013