14 juli 2013  
Amsterdam verwelkomt deelnemers buitenritten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV), Afdeling Amsterdam, stelt haar buitenritten open voor ervaren ruiters van andere afdelingen.  

 

De actieve leden van de Afdeling Amsterdam bekwamen zich wekelijks op donderdagochtend (10:30-11:30) op Hippisch Centrum Muiderberg in de dressuur. Bovendien wordt maandelijks een buitenrit georganiseerd: door de bossen in Doorn of Zeist, langs het strand in Noordwijkerhout, of door het bos- en heidegebied bij Amersfoort of 't Harde.  

 

De buitenritten worden verreden op zondagochtend (10:00-12:00) onder begeleiding van een instructeur, met paarden van de lokale manege of eigen paard. Na afloop wordt samen geluncht.  

 

Dit jaar staan nog de volgende buitenritten op het programma:

 

 

Sergeant (R) der Mariniers Arjen de Jong, eigenaar van Hippisch Centrum Muiderberg: 'Leden van de MRV zijn welkom om bij ons privé- of groepslessen te volgen - ook op andere momenten dan donderdagochtend. Verder wordt bij ons regelmatig bereden wapenvaardigheid (tentpegging) getraind en het examen voor het Militair Ruiterbewijs afgenomen.

 

Buitenritten zijn een prima oefening in terreinrijden en daarmee een essentieel onderdeel van het militaire paardrijden. Het is een goede oefening voor ruiter en paard. Het is een eerste stap op weg naar de jacht, en voor sommigen zelfs eventing. Ik kan iedereen aanmoedigen om regelmatig buitenritten te maken. Bovendien is het ook leuk. En dat vinden de paarden ook'. 

 

Ervaren ruiters kunnen zich voor de buitenritten van de Afdeling Amsterdam aanmelden via ellenheertje@hetnet.nl.