27 september 2013  
Eregalerij voor alle Nationaal Militair Kampioenen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) heeft een Eregalerij op www.militaireruitersport.nl geplaatst voor alle ruiters die ooit de titel Nationaal Militair Kampioen Dressuur, Springen of Eventing (ook Samengestelde Wedstrijd, vroeger Military) hebben behaald. Dit om de ruiters die het hoogste niveau in hun discipline hebben behaald blijvend te memoreren.

 

De Militair Kampioenschappen Eventing zijn sinds 1959 onder auspiciën van de MRV georganiseerd; de Kampioenschappen Dressuur sinds 1989; en de Kampioenschappen Springen sinds 1991. De Eregalerijen zijn te vinden onder de rode button Militaire Ruitersport, gevolgd door de oranje buttons Dressuur, Springen en Eventing.   

 

Het bestuur van de MRV roept alle voormalig Militair Kampioenen op om hun gegevens te controleren, en waar van toepassing hun toenmalige rang, wapen of dienstvak en de naam van het paard waarmee het kampioenschap werd gewonnen te verifiëren. Eventuele verbeteringen kunnen worden doorgegeven aan redactie@militaireruitersport.nl.

 

Verder nodigt de Stichting Militair Ruiterbewijs (SMR) alle (voormalige) Militair Kampioenen die nog géén Militair Ruiterbewijs in Zilver of Goud hebben behaald uit om alsnog het examen Militair Ruiterbewijs (standaard) af te leggen. Immers, conform de regels van de SMR ontvangen ruiters die ooit:

 

  • de titel Nationaal Militair Kampioen Dressuur of winnaar zwaarst uitgeschreven klasse (al dan niet in handicap) op een Nationaal Militair Kampioenschap Dressuur, minimaal in klasse L1, hebben behaald, en op enig later moment tevens het Militair Ruiterbewijs (standaard) behalen, alsnog het Militair Ruiterbewijs in Zilver
  • de titel Nationaal Militair Kampioen Springen of winnaar zwaarst uitgeschreven klasse (al dan niet in handicap) op een Nationaal Militair Kampioenschap Springen, minimaal in klasse L, hebben behaald, en op enig later moment tevens het Militair Ruiterbewijs (standaard) behalen, alsnog het Militair Ruiterbewijs in Zilver
  • de titel Nationaal Militair Kampioen Eventing of winnaar zwaarst uitgeschreven klasse (al dan niet in handicap) op een Nationaal Militair Kampioenschap Eventing, minimaal in klasse L, hebben behaald, en op enig later moment tevens het Militair Ruiterbewijs (standaard) behalen, alsnog het Militair Ruiterbewijs in Goud.

 

Het Militair Ruiterbewijs in Zilver en Goud kan ook via diverse andere routes worden behaald. Kijk voor de regels op www.militairruiterbewijs.nl.

 Rijder Peter van der Mark werd in 1976 met Charlie Brown Nationaal Militair Kampioen Samengestelde Wedstrijd en ontving hiervoor het Militair Ruiterbewijs in Goud