24 augustus 2013  
Inschrijving examens 12 oktober 2013 nu open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag 12 oktober wordt op de Manege Korps Rijdende Artillerie in 't Harde de derde en laatste examendag van dit jaar van de Stichting Militair Ruiterbewijs georganiseerd. Die dag kan zowel het Militair Ruiterbewijs (MRb) als het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ) worden behaald.

 

De afgelopen jaren zijn veel geüniformeerde ruiters de uitdaging aangegaan om een Militair Ruiterbewijs te behalen. Inmiddels zijn er meer dan 350 brevetten uitgereikt: 203 Militair Ruiterbewijzen, 113 Militair Ruiterbewijzen in Zilver en 41 Militair Ruiterbewijzen in Goud.

 

De rijproeven, examenregels en inschrijfformulieren voor het MRb-examen en de MRbZ-Caprilliproef zijn te vinden op www.militairruiterbewijs.nl. De inschrijving sluit zaterdag 28 september 2013 19:00. Contactpersoon voor oefenen op de Manege Korps Rijdende Artillerie is mw Ellen van der Putten (klik hier).

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl.

 Luitenant Erik Jansen tijdens de rijproef voor het Militair Ruiterbewijs: een proeve van rijvaardigheid met stang-en-trenshoofdstel en sabel