19 juli 2013  
Oproep foto's voor nieuwsberichten en Eregalerij

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs (SMR) nodigt alle ruiters die ooit het Militair Ruiterbewijs (MRb), Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ) of Militair Ruiterbewijs in Goud (MRbG) hebben behaald uit om hun gegevens in de Eregalerij te controleren en fotomateriaal aan te leveren. 

 

De Eregalerij is te vinden op www.militairruiterbewijs.nl onder de knop Nieuws, Foto's en Eregalerij. Hierin zijn alle ruiters vermeld die tot dusverre MRb, MRbZ of MRbG hebben behaald. Daarbij is de huidige cq laatste rang en, waar van toepassing, een onderstreepte link opgenomen naar een nieuwsbericht waarin ooit een foto van hen is afgebeeld. Tot dusverre is van ongeveer de helft van al deze ruiters ooit een foto in een nieuwsbericht en derhalve ook de Eregalerij geplaatst.

 

De SMR en de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) streven ernaar om zoveel mogelijk ruiters die MRb, MRbZ of MRbG hebben behaald minimaal éénmaal met foto in de gezamenlijke nieuwsberichten over de militaire ruitersport te plaatsen. Daarbij wordt voorrang gegeven aan ruiters die naast MRb óók MRbZ of MRbG hebben behaald. De foto dient in uniform te zijn, idealiter te paard. Ook foto's uit de oude doos zijn van harte welkom.

 

Is uw rang, krijgsmachtdeel, wapen of dienstvak veranderd? Pas dan zelf uw persoonlijke gegevens aan via de Login op www.militairruiterbewijs.nl of stuur een bericht naar secretaris@militairruiterbewijs.nl. Heeft u MRb, MRbZ of MRbG behaald, maar nog nooit met een foto in een newsflash gestaan? Stuur dan een foto van van zo hoog mogelijke resolutie, liefst in kleur, naar redactie@militaireruitersport.nl of per post naar Postbus 1, 1390 AA Abcoude.

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl.

 Ritmeester Arent Modderman behaalde het Militair Ruiterbewijs in Goud door (meer dan) driemaal het Nationaal Militair Kampioenschap Samengestelde Wedstrijd uit te rijden (foto: 1969)