9 juni 2013  
Luchtmacht valt op bij NMK Dressuur, Springen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen donderdag en vrijdag 6 en 7 juni 2013 werd het Nationaal Militair Kampioenschap Dressuur en Springen georganiseerd op Stal Groenendaal in Bunschoten. Ook werd een International Military Showjumping Championship, een CISM-landenwedstrijd, verreden tussen het Nederlandse en het Franse militaire springteam. De uitslagen van deze wedstrijden zijn als volgt.

 

Nationaal Militair Kampioenschap Dressuur 

 

      Dressuur (Z2 en Z1 in handicap)   

  1. Brigadier van Politie Ingrid Schuitemaker-Tijms met Voice
  2. Brigadier van Politie Ingrid Schuitemaker-Tijms met Democraat en
  3. Sergeant 1 van de Koninklijke Luchtmacht Anna Goinga met Whisper.

 

Sergeant 1 van de Koninklijke Luchtmacht Anna Goinga werd Nationaal Militair Kampioen Dressuur 2013. Wachtmeester 1 der Koninklijke Marechaussee Stephanie Gog ontving de Aanmoedigingsprijs Dressuur door met Doralanda in de klassen L en B (in handicap) te winnen.

 

Nationaal Militair Kampioenschap Springen 

  

      Springen (Z en M in handicap)  

  1. Korporaal 1 (R) der Huzaren Gert van den Hof met Bobby
  2. Eerste luitenant-piloot van de Koninklijke Luchtmacht Marco Stomphorst met Warandasj (in 2012 winnaar van de Aanmoedigingsprijs Springen in klassen L en B, ook met Warandasj) en
  3. Wachtmeester 1 der Koninklijke Marechaussee Evelien Giesen met Othello (in 2012 Nationaal Militair Kampioen Springen, ook met Othello).

 

Wachtmeester (R) der Huzaren Gert van den Hof werd Nationaal Militair Kampioen Springen 2013; deze titel won hij eerder in 2008. Sergeant 1 van de Koninklijke Luchtmacht Emily Sanders won de Aanmoedigingsprijs Springen door met Caïro Maximus in de klassen L en B (in handicap) te winnen.

 

De International Military Showjumping Championship werd verreden in klassen Z en M (in handicap) en gewonnen door het Franse militaire springteam, met als individuele winnaar Adjudant-Chef Frédéric Pougnaud met Pok Lanleia.

 

Het hoofdbestuur van de Militaire Ruitersportvereninging 'Te Paard!' feliciteert hierbij alle ruiters met de met hun paarden behaalde resultaten.

 Sergeant Emily Sanders, een van de deelnemers vanuit de Koninklijke Luchtmacht, won de Aanmoedigingsprijs bij het Springen (foto: Merle van Oosten)