16 juni 2013  
Examens, Eventing 7 juli: inschrijven tot 28 juni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag 7 juli wordt op Manege Hoogenweg in Hardenberg een groot militair ruitersportevenement georganiseerd. Net als in 2012 kan dan worden behaald:

 

  • het Militair Ruiterbewijs (MRb) tijdens het eerste reguliere MRb-examen van 2013
  • het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ) tijdens de eerste reguliere MRbZ-Caprilliproef van 2013, of tijdens het Open Regionaal Militair Kampioenschap Eventing Noord-Oost en
  • het Militair Ruiterbewijs in Goud (MRbG) tijdens het Open Regionaal Militair Kampioenschap Eventing Noord-Oost, een onderlinge wedstrijd van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV). 

 

MRb of MRbZ via examens Stichting Militair Ruiterbewijs 

De rijproeven, examenregels en inschrijfformulieren voor het MRb-examen en de MRbZ-Caprilliproef zijn te vinden op www.militairruiterbewijs.nl. Contactpersoon voor oefenen op Manege Hoogenweg is mw Jantje Dolfing. De inschrijving sluit vrijdag 28  juni 19:00.

 

MRbZ of MRbG via onderlinge eventingwedstrijd MRV 

Het Open Regionaal Militair Kampioenschap Eventing Noord-Oost is een onderlinge wedstrijd van de MRV, die wordt verreden volgens de regels van de KNHS. Naast het NMK Eventing biedt deze wedstrijd de tweede en laatste mogelijkheid om dit jaar de eventingvereiste voor MRbZ of MRbG te behalen.

 

Volgens de regels voor MRbZ en MRbG kunnen zowel startgerechtigde als niet-startgerechtigde leden van de MRV deelnemen aan de onderlinge militaire eventingwedstrijd. Startgerechtigde ruiters (met eigen paard-ruitercombinatie) kunnen uitkomen in de klassen B en L. Niet-startgerechtigde ruiters dienen te beschikken over het Militair Ruiterbewiijs; voor hen is de spronghoogte bij het springen en in de cross-country gelijk aan klasse B.

 

Deelname is voor eigen rekening en risico. De MRV, de SMR, Manege Hoogenweg en de grondeigenaren aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor schade aan lijf of goed. Militairen dienen in correct militair tenue deel te nemen. Inschrijvingen uitsluitend via www.startlijsten.nl. De inschrijving sluit vrijdag 28 juni 19:00.

 

Ruiters die in aanmerking menen te (zullen) komen voor MRbZ of MRbG op basis van prestaties in de onderlinge militaire eventingwedstrijd dienen dit tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de wedstrijd schriftelijk onderbouwd via secretaris@militairruiterbewijs.nl kenbaar te maken.

 

Verdere evenementen dit jaar 

De overige data waarop het MRb, MRbZ of MRbG in 2013 behaald kunnen worden zijn:

 

  • 31 augustus: Olympische Moderne Vijfkamp (Dutch Open Coubertin Cup) op het Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem; en

  • 2 oktober: MRb-examen en MRbZ-Caprilliproef op de Manege Korps Rijdende Artillerie in 't Harde.

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl.

 Luitenant ter zee Miloe van der Woldt tijdens de cross-country op 31 mei, waarmee zij het Militair Ruiterbewijs in Goud behaalde - als eerste bij de Koninklijke Marine