10 mei 2013  
Inschrijving NMK Dressuur, Springen nu open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op donderdag 6 en vrijdag 7 juni 2013 worden de Nationaal Militair Kampioenschappen Dressuur en Springen (NMK/D+S)  georganiseerd op Stal Groenendaal in Bunschoten.

 

Het NMK Springen wordt geïntegreerd met internationale deelname en over twee dagen verreden. De organisatie van beide wedstrijden is in handen van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) in samenwerking met het Bureau Internationale Militaire Sport (BIMS)

 

Ruiters die het Militair Ruiterbewijs hebben behaald kunnen op basis van prestaties op het NMK/D+S het Militair Ruiterbewijs in Zilver behalen. 

 

De inschrijving is nu geopend en sluit op 31 mei. Hiervoor dient een ingevuld KNHS-inschrijvingsformulier (klik hier) te worden verstuurd naar nmk.secretariaat@gmail.com. Alleen volledig ingevulde formulieren worden geaccepteerd; dit geldt ook voor de deelnemers die niet voor punten rijden. 

 

Ritmeester der Huzaren Wouter Jan Holleman, wedstrijdcoördinator MRV: 'De internationale militaire sportkoepel ‘Conseil International du Sport Militaire’ (CISM) organiseert jaarlijks verschillende internationale kampioenschappen. Deelname aan deze kampioenschappen is binnen Defensie een belangrijk onderdeel van topsportbeoefening. Dit jaar organiseert de MRV in samenwerking met het BIMS de jaarlijkse internationale springwedstrijd in Nederland. Deze wedstrijd wordt geïntegreerd verreden met de klassen M en Z, waarbij zowel een Nationaal Militair Kampioen als een internationale winnaar zal worden uitgeroepen'.

 

Het geplande programma in het kort:

 

       donderdag 6 juni 

  • ochtend: B en L dressuur
  • middag:  M en Z springen (deel 1)

 

       vrijdag 7 juni 

  • ochtend: M en Z dressuur, M en Z springen (deel 2); B en L springen
  • middag:  M en Z springen (deel 3); borrel aangeboden door de MRV.

 

Klik hier voor het programmaboekje.

 Rijder Dennis Jacobs tijdens het Nationaal Militair Kampioenschap Springen 2012