12 april 2013  
Inschrijving Extra Examen 26 mei 2013 nu open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag 26 mei organiseert de Stichting Militair Ruiterbewijs in samenwerking met de Politie Haaglanden een extra examen. Op deze dag kan zowel het Militair Ruiterbewijs (MRb) als het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ) worden behaald.

 

Het examen Militair Ruiterbewijs toetst onder andere de vaardigheid in het rijden met getrokken sabel, zoals op Prinsjesdag vereist wordt. In de Koninklijke Stoet worden bereden ere-escortes geleverd door de Koninklijke Landmacht (Cavalerie), de Koninklijke Marechaussee en het Korps Landelijke Politiediensten.

 

Dit extra examen is speciaal ingelast om tegemoet te komen aan de grote interesse bij de Koninklijke Marechaussee en de Politie om het Militair Ruiterbewijs te behalen. Deelname aan dit extra examen is derhalve uitsluitend mogelijk voor militairen van de Koninklijke Marechaussee of medewerkers van de Politie.

 

De twee reguliere examens voor het MRb en MRbZ vinden dit jaar plaats op zondag 7 juli in Hardenberg en zaterag 10 oktober in 't Harde en zijn open voor kandidaten van alle krijgsmachtdelen.

 

De rijproeven, examenregels en inschrijfformulieren voor het MRb-examen en de MRbZ-Caprilliproef zijn te vinden op www.militairruiterbewijs.nl. De inschrijving sluit zondag 12 mei 2013 om 19:00.

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl.