15 april 2013  
Inschrijving NMK Eventing 2013 nu open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag opent de inschrijving voor het Nationaal Militair Kampioenschap (NMK) Eventing 2013, dat op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni op Landgoed Maarsbergen plaatsvindt. Deze militaire wedstrijd onder auspiciën van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) wordt georganiseerd als onderdeel van Eventing Maarsbergen, een van de grootste en mooiste eventingwedstrijden op de kalender van de KNHS.

 

Aangezien het NMK Eventing deel uitmaakt van Eventing Maarsbergen, dienen deze deelnemers conform de regels van de KNHS startgerechtigd te zijn. Klasse B wordt op vrijdag 31 mei verreden; klassen L en M op zaterdag 1 juni.

 

Naast het NMK Eventing is het ook voor militaire ruiters die niet met een eigen paard startgerechtigd zijn mogelijk om op vrijdag 31 mei deel te nemen aan een onderlinge eventingwedstrijd van de MRV, waarbij parcours en spronghoogte overeenkomen met klasse B. Van de onderlinge wedstrijd wordt een apart klassement opgemaakt (dat niet meetelt voor de prijzen van het NMK Eventing).

 

Omdat Eventing Maarsbergen in de klassen tot en met L zeer snel overtekend is, reserveert de organisatie tot 15 mei maximaal 15 plekken voor militaire ruiters: 10 in de onderlinge eventingwedstrijd en klasse B; 5 in klasse L. Prestaties in het NMK Eventing en de onderlinge eventingwedstrijd tellen mee voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver en Goud.

 

  • Klik hier voor de regels voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver en Goud
  • Klik hier om je aan te melden, klik hier voor het inschrijfformulier voor het NMK Eventing 2013. Deadline: 15 mei 2013.

 

Eerste luitenant (R) der Huzaren Willemina van der Goes, coördinator vanuit Eventing Maarsbergen: 'We hebben het afgelopen jaar 20 nieuwe hindernissen voor de nationale wedstrijd gemaakt (klik hier voor een impressie). Er is een nieuwe route, met meer weiland en minder bos. Dat maakt het voor supporters ook leuk om te komen kijken, want je kunt veel hindernissen vanuit een centraal punt zien, en er is gezelligheid in de tent. De prijsuitreiking is tijdens de borrel op zaterdag 1 juni, die wordt aangeboden door Vimac Consultancy'. 

 Majoor Mark van de Watering behaalde het Militair Ruiterbewijs in Goud door een erkende militaire eventingwedstrijd uit te rijden