22 maart 2013  
Crossclinic op Landgoed Maarsbergen: 12 april

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) organiseert vrijdag 12 april op Landgoed Maarsbergen een crossclinic voor geüniformeerde ruiters die willen deelnemen aan het Nationaal Militair Kampioenschap Eventing (NMK/E).

 

Deze wedstrijd wordt dit jaar georganiseerd op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni 2013, als onderdeel van Eventing Maarsbergen. Klik hier voor een impressie van de crosshindernissen tijdens deze wedstrijd.

 

De cross is, naast dressuur en springen, een van de drie onderdelen van de samengestelde wedstrijd of eventing (de opvolger van de vroegere military). De cross op het 400 ha grote Landgoed Maarsbergen aan de rand van het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug bestaat uit een parcours van 20 hindernissen over een afstand van 2 km.

 

Ruiters die het Militair Ruiterbewijs hebben behaald en het NMK/E uitrijden verdienen hiermee het Militair Ruiterbewijs in Zilver. Bovendien maakt het NMK/E bestanddeel uit van alle routes naar het Militair Ruiterbewijs in Goud (kijk voor de actuele regels op www.militairruiterbewijs.nl).

 

De crossclinic bestaat uit een parcoursverkenning te paard plus oefening hoe de individuele hindernissen in de cross optimaal genomen kunnen worden. De instructie wordt gegeven door de Chef d'Equipe van het Militair Ruiterteam, Eerste luitenant der Cavalerie Albert Lebon, voormalig internationaal eventingruiter en meervoudig Militair Kampioen Eventing en Springen.

 

De clinic voor militairen zal op vrijdag 12 april plaatsvinden in groepen voor beginners en gevorderden. De kosten bedragen €20 per deelnemer en €10 voor ruiters die deel uitmaken van de militaire selectie. Op aanvraag kan ook op 8 tot en met 11 april getraind worden, in combinatie met civiele ruiters. Aanmelden uitsluitend via a.lebon@mindef.nl.

 Huzaar Ingmar Wassink behaalde het Militair Ruiterbewijs in Zilver door een erkende militaire eventingwedstrijd uit te rijden