16 november 2012  
Erelegpenning in Zilver voor Overste Peter Strik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 2 november, voorafgaand aan de Algemene Bestuursraad van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!', is afscheid genomen van de oud-secretaris, Luitenant-kolonel van de Logistiek bd Koos Sol, en de oud-vicevoorzitter, Luitenant-kolonel (R) der Cavalerie Peter Strik. Ingevolge het besluit van het hoofdbestuur ontving deze laatste de Erelegpenning in Zilver  uit handen van de voorzitter. 

 

Brigadegeneraal der Cavalerie bd Paul Kautz: “Na zijn periode als commandant Cavalerie Ere-Escorte is Peter gedurende tien jaar, van 2001 tot 2011, als vicevoorzitter lid geweest van het hoofdbestuur. Hoewel tien jaar deel uitmaken van het hoofdbestuur een lange tijd is, is dat alleen onvoldoende reden om deze erelegpenning uitgereikt te krijgen. In 2004 schreef hij het beleidsplan 'De militaire ruiter terug in het zadel', waarin hij aangeeft hoe organisatorisch het beste de militaire ruitersport kan worden gestimuleerd, waarbij het aankweken van liefde voor en kennis van het paard centraal staan.

 

In 2009 kwam van zijn hand 'Stimuleren van de militaire ruitersport op legerplaatsen'. Hierin pleitte hij ervoor om de paardensport weer onderdeel te laten worden van de militaire sportbeoefening en de rol die het hoofdbestuur daarin dient te vervullen. Daarnaast legt hij de link tussen de legerplaatsen, de afdelingen van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' en de locale sportbureaus. Hij zette een pilot op om hier gestalte aan te geven. Dat hij niet alleen organisatorisch en theoretisch bezig was bewees hij door in deze periode ook het Militair Ruiterbewijs te halen. Door zijn tomeloze inzet, enthousiasme en professionaliteit heeft hij daadwerkelijk bijgedragen aan de bevordering van de militaire ruitersport".

 Overste Peter Strik tijdens het theorie-examen voor het Militair Ruiterbewijs