28 september 2012  
3 november: Sint-Hubertusjacht in Limburg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 3 november 2012 neemt de Afdeling 's-Gravenhage van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) deel aan de Sint-Hubertusslipjacht van de Triple B. Hunt in Limburg. Hoewel er slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, nodigt de Afdeling 's-Gravenhage ook leden van andere afdelingen van de MRV van harte uit om deel te nemen, mits geüniformeerd.

 

Jagen achter de meute is een traditie met een rijk verleden. Tijdens een slipjacht wordt niet op dieren gejaagd, maar op 'het slip': een bos stro of een zak met een vossengeur die door het terrein wordt gesleept. Zo wordt een lang spoor gemaakt dat door de honden wordt uitgewerkt, gevolgd door ruiters. De Sint-Hubertusjacht, vernoemd naar de patroonheilige van de jacht, vindt traditioneel plaats aan het begin van het jachtseizoen, dat loopt van oktober tot april.

 

De Sint-Hubertusjacht van 3 november vindt plaats in Nationaal Park De Meinweg in Limburg. Dit natuurgebied ligt ten oosten van Roermond, wordt aan drie kanten omsloten door Duitsland en is onderdeel van het ca. 10.000 hectare grote Duits-Nederlandse grenspark Maas-Swalm-Nette. Het Nationaal Park De Meinweg heeft een oppervlakte van ca. 1.800 hectare. In het Meinweggebied zorgen bossen, heide, vennen en beekdalen voor een gevarieerd landschap.

 

De meet is rond het middaguur bij Rijstal Venhof in Herkenbosch, waar vooraf kan worden geluncht en na afloop zal worden gedineerd. De jacht zelf zal circa drie uur duren. Het is voor ruiter en paard mogelijk om voorafgaand aan of na afloop van de slipjacht ter plaatse te overnachten. Ook staan door tussenkomst van de Afdeling 's-Gravenhage huurpaarden ter beschikking. Belangstellenden dienen zich uiterlijk 15 oktober 2012 te melden bij de voorzitter van de Afdeling 's-Gravenhage, Luitenant-kolonel der Huzaren Harry Kampen (klik hier).

 

Enkele kostenindicaties:

 

  • capgeld: €30
  • lunch + diner: €30
  • lunch + diner + paardhuur: €125
  • overnachting: €45 per nacht (gites)
  • overnachting eigen paard: €18 per nacht (volpension).

 

Overste Kampen: 'Dit is inmiddels de derde keer dat de Afdeling 's-Gravenhage een open jacht organiseert. Kenmerkend voor deze jacht is de toegankelijkheid - zowel financieel als ten aanzien van de vereiste rijvaardigheid. Wij nemen dit initiatief omdat wij naast dressuur en exercitie ook vaardigheid in het rijden over hindernissen en door het terrein willen bevorderen. Die alzijdige militaire vaardigheid te paard maakt de ideale militaire ruiter. Uw aanmeldingen voor 15 oktober zullen met genoegen worden ontvangen!'.

 Overste Harry Kampen, voorzitter van de Afdeling Den Haag, leidt het militaire detachement in de Sint-Hubertusjacht van 3 november