5 september 2012  
Inschrijving vijfde Oriƫntatierit Oirschot bijna vol

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag 23 september 2012 organiseert de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!', afdeling Oirschot in samenwerking met Manege Soethout een oriëntatierit / rally door het prachtige Brabantse landschap. Deze wordt voor het vijfde jaar georganiseerd en heeft Manege Soethout in Oost-, West- en Middelbeers (nabij de Generaal-majoor De Ruyter van Steveninckkazerne bij Eindhoven) als start- en eindpunt.

 
De afstand van de rally bedraagt ongeveer 25 kilometer; d
e verwachte duur van de rit drie à vier uur. Er wordt gereden in équipes van twee personen en in aanspanningen. Halverwege de rit wordt op een rustplaats een eenvoudige lunch gebruikt; na de rit is er een prijsuitreiking en zal een barbecue worden ontstoken.
 

Eerste luitenant der Huzaren Theo Dekkers, voorzitter van de afdeling Oirschot: 'Met dit evenement zetten we een oude militaire traditie voort: honderd jaar geleden werden er in Brabant al militaire rally’s te paard georganiseerd. De rit is toegankelijk voor ruiters vanaf B-niveau, maar is ook voor gevorderde ruiters niet eenvoudig. De équipes starten elke drie minuten met een routebeschrijving - zonder kaart. Het gaat erom de juiste route in het juiste tempo te vinden, met alle opdrachten die daarin voorkomen.

 

De meeste ruiters komen daarom vaak niet alleen vermoeid, maar ook voldaan over de finish. Elk jaar weer blijkt dat men bijzonder genoten heeft. We staan inmiddels op 30 équipes en 9 aanspanningen, dus dat is een uitstekende opkomst. Het is nog mogelijk om een paard bij Manege Soethout te huren, maar die slots zullen snel volgeboekt zijn. Deelnemers van andere afdelingen zijn van harte welkom bij ons in Oirschot!’.

 

De oriëntatierit staat open voor leden van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!', en ook voor niet-leden (ruiters en aanspanningen). Het is dus mogelijk om samen met vrienden of familie te rijden. Voor militairen wordt deelname in uniform zeer op prijs gesteld. Voor leden bedraagt het startgeld €10, voor niet-leden €20 (exclusief voeding). Alle informatie en inschrijven op www.oirschotsepaardendagen.nl en op de pagina van de afdeling Oirschot op www.militaireruitersport.nl. De inschrijving sluit maandag 17 september 2012.

 Luitenant Theo Dekkers, voorzitter van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!', afdeling Oirschot