27 april 2012  
MRV 'Te Paard!' verwelkomt nieuwe secretaris

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het bestuur van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) verwelkomt Kapitein van de Logistiek drs Mathias Mulder als nieuwe secretaris van het hoofdbestuur. Kapitein Mulder werd benoemd tijdens de Algemene Bestuursraad van 24 april 2012. Hij neemt de functie over van Luitenant-kolonel van de Logistiek Koos Sol. Het bestuur bedankt Overste Sol voor zijn inzet gedurende de afgelopen vier jaar.  

 

Tijdens de vergadering kwam verder het volgende aan de orde:

 

  • goedkeuring jaarrekening 2011
  • presentatie website en database voor regionale afdelingen (waarbij de actieve rol van de afdelingssecretarissen werd benadrukt)
  • verslag regionale afdelingen van locale activiteiten (waarvan sommige open staan voor alle leden van de MRV: zie de afdelingspagina’s op www.militaireruitersport.nl)
  • stand van zaken Stichting Militair Ruiterbewijs en Stichting Militaire Prestatietocht te Paard (MPTTP)
  • deelname Militaire Ruiteréquipe aan internationale militaire springwedstrijd in Oostenrijk in juli 2012
  • terugblik evenementen, waarbij het NMK Eventing in Maarsbergen als een hoogtepunt kon worden bijgeschreven en de hoop werd uitgesproken op massale inschrijving voor:

 

  • vrijdag 8 juni: NMK Dressuur en Springen in Bunschoten
  • zondag 24 juni: Eventing op Manege Hoogenweg in Hardenberg en
  • vrijdag 7 september: MPTTP in Amersfoort.

 

Kapitein Mulder: 'Ruim twee jaar geleden ben ik gaan paardrijden. Op de KMA (1999-2003) had ik die kans aan mij voorbij laten gaan. In 2010 heb ik dankbaar gebruik gemaakt van de frisse doorstart van de afdeling Den Haag. Ik wist mij de vreugde en het enthousiasme van enkele jaargenoten te herinneren die op de KMA begonnen waren met rijden. Ik zag paardrijden als een grensverleggende activiteit. Door goede begeleiding zit ik inmiddels aardig in het zadel; het fel begeerde Militair Ruiterbewijs moet ik nog zien te behalen. Ik raad eenieder aan om te gaan rijden: het is leuk en leerzaam. Ik zie parallellen tussen de taken van officieren (sturing en leidinggeven) en paardrijden. Je moet je wil op kunnen leggen aan een dier dat letterlijk tien keer sterker is dan jij. Dat lukt alleen door het paard goed te behandelen en duidelijk te zijn. Het is net als met manschappen: agressief of te lief optreden leidt tot niets'.  

 

Het nieuwe hoofdbestuur van de MRV kan worden gevonden op www.militaireruitersport.nl onder Organisatie en contact.

 Kapitein Matthias Mulder, de nieuwe secretaris van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!'