17 juni 2012  
Inschrijving Militaire Prestatietocht te Paard open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 7 september 2012 wordt de 12e Militaire Prestatietocht te Paard (MPTTP) georganiseerd op en rond de Bernhardkazerne in Amersfoort. De inschrijving is inmiddels geopend en loopt snel vol tot het maximum van 140 deelnemers.

 

De MPTTP is een onder auspiciën van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) georganiseerde ééndaagse oriëntatietocht te paard met aparte proeven, waarbij deelname en het op goede wijze afleggen van de afstand prevaleren boven tijdrijden en winnen.

 

De MPTTP berust op vier pijlers: welzijn, kameraadschap, veiligheid en sportiviteit. De wedstrijd test de kennis en kunde van de deelnemer om zo goed mogelijk over een gemarkeerde route door verschillende terreinen te rijden. Tijdens de tocht worden de capaciteiten van het paard onder het zadel of in aanspanning gedurende een bepaalde afstand beproefd. Ook wordt de controle over het paard getoetst, onder andere zelfs bij het geluid van een MiG 21 uit de jaren '60.

 

Bovendien dienen de deelnemers (facultatief) een aantal proeven af te leggen, waaronder boogschieten, pistoolschieten (licht kaliber), springen, ringsteken, (oefen)handgranaatwerpen, een behendigheids- en een kennistest. Daarbij worden zowel de individuele als de teamprestatie gewogen. Er zijn drie routes: de longtrail (35-40 km), de shorttrail en de route voor koetsen (beide 18-25 km).

 

Deelname staat open voor militairen, andere geüniformeerden en burgermedewerkers van Defensie (al dan niet in actieve dienst) en hun relaties en vrienden. Deelnemers dienen zelf te zorgen voor hun paarden en starten in teams van vier tot zeven personen. De  inschrijfkosten bedragen €35 per deelnemer; de inschrijving sluit bij 140 deelnemers.

 

Luitenant-kolonel van de Verbindingsdienst bd John Suijkerbuijk (MRbZ), voorzitter Stichting Militaire Prestatietocht te Paard: 'Op 7 september volgt de inmiddels 12e editie van de unieke Militaire Prestatietocht te Paard. De MPTTP is voortgekomen uit een destijds bijzondere editie van de Tweedaagse Militaire Prestatietocht (TMPT) van de KVNRO, waarvan een deel te paard kon worden afgelegd. De MPTTP is opgezet als een breedschalig, uniek evenement.

 

We proberen de trails en proeven elk jaar op een andere plek te organiseren, opdat de deelnemers steeds in een andere omgeving kunnen rijden. Zo werden eerdere edities van de MPTTP verreden in Papendal, Ede, 't Harde en Den Haag; dit jaar zijn we voor het eerst te gast in Amersfoort. Paardrijden, dat is teamwerk op het kleinste niveau. Wij hopen net als voorgaande jaren op een groot deelnemersveld. Dit jaar nemen er zelfs militaire en politieteams deel uit Denemarken, Zweden, Duitsland en België. Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven. Van harte welkom!'.

 Overste John Suijkerbuijk, voorzitter van de Stichting Militaire Prestatietocht te Paard