20 maart 2012  
NMK Eventing 2012: inschrijving geopend

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 april 2012 vindt op Landgoed Maarsbergen het Nationaal Militair Kampioenschap Eventing (NMK Eventing) plaats. Deze militaire wedstrijd onder auspiciën van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) wordt georganiseerd als onderdeel van Eventing Maarsbergen, een van de grootste en mooiste eventingwedstrijden op de kalender van de KNHS.

 

Inmiddels hebben zich voor Eventing Maarsbergen ruim 350 deelnemers ingeschreven in de klassen B, L en M. Voor het NMK Eventing worden ca. 25 militaire deelnemers verwacht. Aangezien het NMK Eventing deel uitmaakt van Eventing Maarsbergen, dienen deze deelnemers conform de regels van de KNHS startgerechtigd te zijn.

 

Parallel aan het NMK Eventing is het ook voor militaire ruiters die niet startgerechtigd zijn mogelijk om op vrijdag 13 april 2012 deel te nemen aan een onderlinge eventingwedstrijd van de MRV, waarbij parcours en spronghoogte overeenkomen met klasse B. Van de onderlinge wedstrijd wordt een apart klassement opgemaakt (dat niet meetelt voor de prijzen van het NMK Eventing).

 

Prestaties in beide klassementen (het NMK Eventing en de onderlinge eventingwedstrijd van de MRV) tellen mee voor de regels van het Militair Ruiterbewijs in Zilver en Goud.

 

  • Klik hier voor de nieuwe regels voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver en Goud (bekendgesteld op 18 maart 2012)
  • klik hier voor de poster van het Ministerie van Defensie voor het NMK Eventing 2012
  • klik hier om je in te schrijven voor het NMK Eventing 2012. Deadline: 31 maart 2012.

 

Eerste luitenant (R) der Huzaren Willemina van der Goes, coördinator vanuit Eventing Maarsbergen: ‘We zien dit jaar weer toegenomen belangstelling onder geüniformeerde ruiters. Daarbij zien we dat het niveau blijft stijgen. De organisatie, waar veel militairen deel van uitmaken, is sinds december 2011 druk in de weer om het parcours en de hindernissen op tijd klaar te krijgen. De laatste weken worden de puntjes op de i gezet. Net als vorig jaar slingert het parcours zich om het kasteel heen. Het wordt echt een mooie wedstrijd. Ik hoop dat zich nog meer militairen zullen aanmelden. Zeker nu het Militair Ruiterbewijs in Goud toegankeljiker is geworden. Iedere B-ruiter kan dit parcours rijden, en ruiters kunnen tot en met 25 maart komen oefenen'.

 Ritmeester jhr Maurits van der Goes in de waterhindernis tijdens het NMK Eventing 2011 op Landgoed Maarsbergen