1 september 2012  
Inschrijving MRb- en MRbZ-examen ‘t Harde open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag 6 oktober wordt op de Manege Korps Rijdende Artillerie in 't Harde de derde en tevens laatste examendag van dit jaar van het Militair Ruiterbewijs georganiseerd. Die dag kan zowel het Militair Ruiterbewijs (MRb) als het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ) worden behaald.

 

De afgelopen jaren zijn veel geüniformeerde ruiters de uitdaging aangegaan om het Militair Ruiterbewijs te behalen. Inmiddels zijn er 196 Militair Ruiterbewijzen uitgereikt en 98 Militair Ruiterbewijzen in Zilver. Het 200e Militair Ruiterbewijs en het 100e Militair Ruiterbewijs in Zilver liggen derhalve in het verschiet.

 

De rijproeven, examenregels en inschrijfformulieren voor het MRb-examen en de MRbZ-Caprilliproef zijn te vinden op www.militairruiterbewijs.nl. De inschrijving sluit zaterdag 22 september 2012 19:00. Contactpersoon voor oefenen op de Manege Korps Rijdende Artillerie is mw Ellen van der Putten (klik hier).

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nlKorporaal Martijn Sillen behaalde destijds in 't Harde MRb en MRbZ in één dag