25 juni 2012  
Drie maal Goud op evenement in Hardenberg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag 24 juni werd op Manege Hoogenweg in Hardenberg in de stromende regen een groot ruitersportevenement georganiseerd, dat bestond uit een combinatie van een MRb-examen, een MRbZ-Caprilliproef, het Open Regionaal Militair Kampioenschap Eventing Noord-Oost 2012 en een parallel daaraan georganiseerde, door de Stichting Militair Ruiterbewijs erkende onderlinge militaire eventingwedstrijd, waarbij de spronghoogte gelijk was aan klasse B. In totaal startten ruim 90 combinaties, waaronder twaalf militairen.

 

  • Klik hier voor een 'helmet cam'-opname van een in Hardenberg verreden cross-country (naast springen en dressuur een van de drie onderdelen van eventing) in klasse B (ruiter: Rianne van der Lei). 

 

Jantje Dolfing, eigenaar van Manege Hoogenweg: 'Toen ik dertig jaar geleden met deze manege begon, wilde ik ooit één ding bereiken: een eigen eventingwedstrijd organiseren. Vandaag hebben we dat laten zien. Ik  ben heel erg trots op wat we hier hebben neergezet, samen met alle vrijwilligers en de Afdeling Havelte / Noordoost van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!''. 

 

Op basis van de verschillende onderdelen behaalde een nieuwe lichting ruiters het Militair Ruiterbewijs, het Militair Ruiterbewijs in Zilver en het Militair Ruiterbewijs in Goud. 

 

Het Militair Ruiterbewijs werd behaald door:

 

  • Huzaar (R) Jan van Meeteren.

 

Het Militair Ruiterbewijs in Zilver werd behaald door:

 

  • Majoor (R) van de Militair-Geneeskundige Dienst Eize Siegersma en
  • Adjudant-onderofficier der Cavalerie Willem Timmerman.

 

Het Militair Ruiterbewijs in Goud werd behaald door:

 

  

Deze ruiters zijn opgenomen in de Eregalerij op www.militairruiterbewijs.nl.

 

De overige data waarop dit jaar het Militair Ruiterbewijs, het Militair Ruiterbewijs in Zilver of het Militair Ruiterbewijs in Goud kan worden behaald zijn:  

 

 Kapitein Bart Maandag, zakelijk leider van de Bereden Brigade der Koninklijke Marechaussee, behaalde het Militair Ruiterbewijs in Goud in Eventing, klasse L