20 mei 2012  
Vandaag: 250 gebrevetteerde militaire ruiters

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag behaalde een nieuwe lichting ruiters het Militair Ruiterbewijs (MRb) en het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ). Dit examen werd georganiseerd in samenwerking met het Cavalerie Ere-Escorte op Hippisch Centrum Muiderberg.

 

Met deze nieuwe lichting is het aantal ruiters met een Militair Ruiterbewijs in de 10 jaar sinds de instelling van het Militair Ruiterbewijs in maart 2002 gestegen tot 250, ofwel gemiddeld een heel ruiterpeloton van 25 ruiters per jaar.

 

In de periode 2002-2012 heeft de Stichting Militair Ruiterbewijs 194 brevetten voor het Militair Ruiterbewijs, 95 brevetten voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver en 33 brevetten voor het Militair Ruiterbewijs in Goud uitgereikt. Alle ruiters zijn vermeld in de Eregalerij op www.militairruiterbewijs.nl.

 

Het Militair Ruiterbewijs werd vandaag behaald door: 

 

  • Kapitein-luitenant ter zee-arts jhr Jaap Boreel
  • Kornet der Cavalerie Robrecht van Neutegem
  • Sergeant 1 van de Geneeskundige Dienst Claudia Blans
  • Wachtmeester 1 (R) der Cavalerie Cyril Buijng
  • ir André Olthof *) en
  • Hanno Paul van Maanen *).

 

Het Militair Ruiterbewijs in Zilver werd behaald door:

 

 

*) Lid van de Nederlandse Vereniging voor Bereden Wapenvaardigheid 'Saint Georges', die het MRb sinds 2007 als kwaliteitsnorm vereist stelt (klik hier).

 

De overige gelegenheden om in 2012 aan de vereisten voor het Militair Ruiterbewijs, het Militair Ruiterbewijs in Zilver en/of het Militair Ruiterbewijs in Goud te voldoen zijn:

 

  • vrijdag 8 juni 2012: Nationaal Militair Kampioenschap Dressuur en Springen op Stal Groenendaal in Bunschoten (MRbZ) (klik hier voor meer informatie);
  • zondag 24 juni 2012: MRb-examen, MRbZ-Caprilliproef en militaire eventingwedstrijd op Manege Hoogenweg in Hardenberg (MRb, MRbZ en MRbG) (klik hier voor meer informatie);
  • zaterdag 30 juni 2012: Olympische Moderne Vijfkamp op Nationaal Sportcentrum Papendal (MRbG) (klik hier voor meer informatie); en
  • zaterdag 6 oktober 2012: MRb-examen en MRbZ-Caprilliproef op Manege Korps Rijdende Artillerie op de Luitenant-kolonel Tonnetkazerne in 't Harde (MRb en MRbZ) ((klik hier voor meer informatie). 

 

Kijk op www.militaireruitersport.nl voor meer informatie over de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' en op www.militairruiterbewijs.nl voor meer informatie over de Stichting Militair Ruiterbewijs.

 Kornet Robrecht van Neutegem is de 250e ruiter die sinds de instelling door de Bevelhebber der Landstrijdkrachten op 27 maart 2002 een Militair Ruiterbewijs ontving