1 maart 2024  
Uitnodiging geslaagden op Koninklijke Stallen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag 26 maart 14.00-15.30 nodigt de Stalmeester van Z.M. de Koning, Kolonel Hans Veenhuijzen, de ruiters en amazones die in 2023 zijn geslaagd voor het Militair Ruiterbewijs (MRb), ZIlver (MRbZ) of Goud (MRbG) uit voor een rondleiding op de Koninklijke Stallen in Den Haag.

 

Dit jaar zijn - eenmalig - ook ruiters en amazones welkom die in een eerder jaar MRb, MRbZ of MRbG hebben behaald, maar destijds niet aan deze rondleiding konden deelnemen.

 

Deze ontvangst is een bijzondere traditie, een eervol moment en vooral ook een unieke gelegenheid, aangezien de Koninklijke Stallen slechts zelden en in dat geval alleen op persoonlijke uitnodiging toegankelijk zijn.

 

De rondleiding werd voor het eerst in 2007 gehouden (klik hier), als blijk van waardering voor degenen die zijn geslaagd voor de rijvaardigheidsproef voor de Grote Ceremoniën van Staat (MRb), alsmede degenen die de hogere gradatie MRbZ of zelfs MRbG hebben behaald. Sindsdien is er jaarlijks een ontvangst geweest, met uitzondering van de coronaperiode.

 

Klik hier om je aan te melden voor deze unieke rondleiding. Vermeld daarbij het jaar waarin je bent geslaagd en, indien je in een eerder jaar bent geslaagd, waarom je destijds niet kon deelnemen. De inschrijving sluit vrijdag 15 maart 19.00 of zoveel eerder als het maximumaantal van 25 deelnemers is bereikt.

 Huzaar Christoff Gangl behaalde MRb in 2021, MRbZ op het DK Springen 2023 en werd op 17 september 2023 be√ędigd op de standaard van het Regiment Huzaren Prinses Catharina-Amalia