11 juni 2024  
Zondag 30 juni: buitenrit op Landgoed Den Treek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Op zondag 30 juni organiseert de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) een buitenrit met borrel op Landgoed Den Treek. De rit start en eindigt op manege Marcroix op Den Treek aan de Waterlooweg 32 in Leusden.

 

Dit ter herdenking van het feit de voorganger van de MRV, de KMSV, hier in 1888 de eerste wedstrijd in haar bestaan organiseerde - en daarmee aannemelijk zelfs de eerste officiële hippische wedstrijd überhaupt in Nederland. Deze afstandsrit van 66 kilometer startte in Oud-Leusden en voerde over Landgoed Den Treek. De rit werd gewonnen door Eerste Luitenant der Huzaren Adriaan Metelerkamp van Bronkhorst op Bellew in een tijd van drie uur en negen minuten. Ook de Militaire Kampioenschappen werden hier decennia georganiseerd, op de direct aangrenzende Leusderheide.

Deelname aan de buitenrit is gratis (inclusief lunch). De rit duurt twee uur. Wie zelf niet over een paard beschikt, kan deze op eigen initiatief en kosten voor €60 huren bij Manege Manege Marcroix op Den Treek.

 

Na afloop is er een borrel voor alle leden van de MRV - ook voor wie niet aan de buitenrit deelneemt. De kosten hiervoor bedragen €10 (inclusief twee drankjes). Het tenue is DT-Rij voor ruiters en DT of smart casual voor gasten te voet.

 

De tijdlijn op zondag 30 juni:

 

  • 13.00 uur: verzamelen op Marcoix; eenvoudige lunch
  • 14.00 uur: 'Te Paard!'
  • 16.00 uur: retour Marcroix; verzorgen paarden
  • 16.45 uur: borrel.

 

Als het aantal inschrijvingen het organisatorisch maximale aantal deelnemers of paarden overschrijdt, wordt geselecteerd op volgorde van aanmelding. Inschrijven voor de buitenrit en de borrel is mogelijk tot en met vrijdag 28 juni. Deelnemers kunnen zich aanmelden bij de secretaris van de MRV (klik hier) onder vermelding van:

  • deelname buitenrit ja / nee
  • deelname lunch ja / nee
  • eigen paard / huurpaard Marcroix
  • deelname borrel ja / nee.

 Op Landgoed Den Treek ligt ca. 62 kilometer aan goed onderhouden ruiterpaden