1 juni 2024  
Inschrijving 23e MPTTP 31 augustus 2024 open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


De inschrijving voor de 23e Militaire Prestatietocht te Paard (MPTTP) is geopend. Deze vindt plaats op zaterdag 31 augustus op het Infanterie Schietkamp (ISK) en in Nationaal Park De Hoge Veluwe.

De MPTTP is een militaire prestatietocht te paard met opdrachten, die wordt afgelegd in teamverband. De teams variëren van vier tot acht geüniformeerde combinaties. De route bedraagt ongeveer 30 km en voert over militair oefenterrein, langs een andere route dan vorig jaar. De ruiters rijden dit jaar met de gps-trackers die door het KMSV-Fonds ter beschikking zijn gesteld.

Onderweg volgen militaire opdrachten die in teamverband worden uitgevoerd. Halverwege de route is een rustpunt met een lunch te velde en drinkwater voor de paarden. Aan de start, halverwege en aan het einde wordt de conditie van het paard gecontroleerd door een veterinair.

De vrijdagavond start met de opening van het evenement en een barbecue voor alle deelnemers. Legering en stalling worden aangeboden. De tocht zelf start zaterdagochtend vroeg (rond 07.00 uur) en leidt via het zelden opengestelde ISK-doelengebied naar de rustlocatie van het Nationaal Park Hoge Veluwe. Na een bijna 30 km lange rit met tussengelegen opdrachten eindigt de tocht weer op het Magazijnencomplex Harskamp, waar tijdens de aangeboden borrel de prijsuitreiking met de wisselbokaal plaatsvindt.

Klik hier voor foto's van de MPTTP 2023 en hier voor meer informatie en om je in te schrijven.

 Sergeant Maurits Schenk tijdens de Militaire Prestatietocht Te Paard 2023 (foto majoor Fred Warmer)