16 februari 2024  
Inschrijving examen 't Harde 14 april nu open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dit jaar organiseert de Stichting Militair Ruiterbewijs (SMR) twee examens voor het Militair Ruiterbewijs (MRb) en het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ):
 

 

Het MRb-examen toetst de controle over het paard bij het rijden met stang-en-trenshoofdstel en getrokken sabel, zoals bij de Grote Ceremoniën van Staat gebruikelijk is.

Beide maneges stellen voor het MRb-examen stang-en-trenshoofdstellen en paarden ter beschikking aan kandidaten die ter plaatse komen trainen en voldoende gekwalificeerd worden bevonden. De SMR stelt sabels ter beschikking tijdens het examen.

 

Het MRbZ-springparcours is ontworpen als proef die van de ruiter een vergelijkbare prestatie vereist als het behalen van een winstpunt in springen klasse B, maar waarbij de spronghoogte even hoog ligt als bij eventing klasse B (80-90cm) en de lijnen en hindernissen uitdagender zijn gebouwd dan bij springen klasse B. De proef is ingesteld om het naast de andere routes naar MRbZ ook voor ruiters zonder eigen springpaard mogelijk te maken om MRbZ te behalen.
 

Kijk op www.militairruiterbewijs.nl voor de proeven en examenregels. Klik hier voor informatie over de oefencyclus die in voorbereiding op het examen op 14 april in 't Harde wordt georganiseerd.

De inschrijving voor het examen op 14 april in 't Harde is nu geopend. Klik hier om je in te schrijven. 

 

 Luitenant Russell Slootstra behaalde het Militair Ruiterbewijs in mei 2023 op de Manege Korps Rijdende Artillerie in 't Harde