4 augustus 2023  
Inschrijving examens Muiderberg geopend

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Op zondag 15 oktober organiseert de Stichting Militair Ruiterbewijs (SMR) in samenwerking met manege Any Dale Hippique in Muiderberg twee examens: het Militair Ruiterbewijs (MRb) en het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ).

 

Het MRb-examen toetst de controle over het paard bij het rijden met stang-en-trenshoofdstel en getrokken sabel, zoals bij de Grote Ceremoniën van Staat gebruikelijk is. Voor meer informatie over de proeven en examenregels, kijk op www.militairruiterbewijs.nl.

De manege stelt voor het MRb-examen paarden en stang-en-trenshoofdstellen ter beschikking, onder voorbehoud dat kandidaten ter plaatse komen trainen, zij als voldoende gekwalificeerd worden bevonden en er voldoende capaciteit is. De Stichting Militair Ruiterbewijs stelt sabels ter beschikking. De manege heeft geen paarden beschikbaar voor het afleggen van het MRbZ-examen.

Neem voor lessen ter voorbereiding op het MRb-examen contact op met Michelle van Rossum via 06-22017818 of info@anydale.nl.

 

Dit wordt het 11e examen op Any Dale Hippique. De manege wordt geleid door Wachtmeester 1 (R) der Cavalerie Arjen de Jong, tevens instructeur bij het Cavalerie Ere-Escorte, die inmiddels vele ruiters succesvol naar het Militair Ruiterbewijs heeft begeleid.


Voor beide examens is de inschrijving geopend. Klik hier om je in te schrijven.

 Overste Anne-Marij Strikwerda behaalde het Militair Ruiterbewijs in 2022 en is daarmee de vierde van het dienstvak van de Militair-Juridische Dienst die dit examen behaalde