26 november 2021  
KMSV-Fonds roept op voor bestedingsdoel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het KMSV-Fonds nodigt de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV), regionale afdelingen van de MRV, aan de MRV gelieerde en met de MRV geassocieerde organisaties uit om voorstellen te doen voor mogelijke financiële ondersteuning in 2022. 

 

Het KMSV-Fonds stelt zich ten doel de beoefening van de rijkunst en de ruitersport door militairen te bevorderen en financieel te steunen. Het Fonds verleent op aanvraag (een bescheiden) financiële ondersteuning aan van jaar tot jaar verschillende initiatieven in de militaire ruitersport.

 

De voorkeur genieten daarbij zo concreet mogelijke bestedingen aan tastbare goederen die over meerdere jaren kunnen worden ingezet voor zoveel mogelijk militaire ruiters. Enkele voorbeelden van organisaties die het KMSV-Fonds de afgelopen jaren financieel heeft ondersteund zijn:

                     

  • de Cadetten Rij- en Voltigeervereniging 'Sint-Joris' bij de aanschaf van stang-en-trenshoofdstellen voor examens voor het Militair Ruiterbewijs
  • de MRV bij de aanschaf van een militaire crosshindernis
  • de Nederlandse Vereniging voor Bereden Wapenvaardigheid 'Saint-Georges' bij de aanschaf van oefensabels
  • de MRV, afdeling ’s-Gravenhage bij de aanschaf van wedstrijdmaterialen voor de driekamp hardlopen, schieten en paardrijden
  • de Stichting Maarsbergen Horse Trials bij de aanschaf van een vlaggenset voor de hindernissen in de cross
  • de MRV bij de aanschaf van een nieuwe serie erepenningen
  • de Stichting MPTTP bij de aanschaf van organisatiematerialen
  • de Stichting Sportonderscheidingen bij de vervaardiging van de Coubertin Cup voor de Olympische Moderne Vijfkamp
  • de MRV, afdeling Havelte / Noordoost bij de aanschaf van een satellietgestuurd tijdwaarnemingssysteem
  • de Cadetten Rij- en Voltigeervereniging 'Sint-Joris' bij het hippisch onderricht aan cadetten.

 

Het KMSV-Fonds komt voort uit de op 24 april 1886 opgerichte Koninklijke Militaire Sportvereeniging (KMSV), de directe voorganger van MRV. De KMSV bevorderde destijds met name het rijden over hindernissen en door het terrein: jachtritten, terreinritten, rally's, cross-country's, steeple chases, dressuurproeven, springconcoursen, een- of meerdaagse afstandsritten en samengestelde wedstrijden / military's.

 

Aanvragen voor 2022 dienen uiterlijk 31 december 2021 schriftelijk onderbouwd bij het bestuur te worden ingediend, dat uiterlijk 31 januari 2022 over de toewijzing beslist. Correspondentie: Stichting KMSV-Fonds, Postbus 1, 1390 AA Abcoude, E kmsv-fonds@militaireruitersport.nl.

 

Klik hier voor meer informatie over het KMSV-Fonds en de illustere geschiedenis van de militaire ruitersport.

 Generaal jhr. Dolf von Balluseck, hier in 1935 als dienstplichtig wachtmeester aan de School Reserve-Officieren Cavalerie, was van 1960 tot en met 1965 bestuurslid van de MRV en in 1966 een van de initiatoren van het Cavalerie Ere-Escorte