4 december 2015  
KMSV-Fonds roept op voor bestedingsdoel 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Stichting KMSV-Fonds nodigt de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV), haar regionale afdelingen, aan de MRV gelieerde en overige organisaties uit om voorstellen te doen voor mogelijke financiële ondersteuning in het jaar 2016. 

 

Het KMSV-Fonds stelt zich ten doel de beoefening van de rijkunst en de ruitersport door militairen te bevorderen en financieel te steunen. Het Fonds verleent op aanvraag (een bescheiden) financiële ondersteuning aan van jaar tot jaar verschillende initiatieven in de militaire ruitersport.

 

Recente voorbeelden zijn donaties voor onder andere de Nationaal Militair Kampioenschappen Dressuur, Springen en Eventing; de militaire eventingwedstrijd in Hardenberg; de Militaire Prestatietocht Te Paard; en het Nederlands Kampioenschap Moderne Vijfkamp (de Coubertin Cup).

 

Het KMSV-Fonds komt voort uit de op 24 april 1886 opgerichte Koninklijke Militaire Sportvereeniging (KMSV), de directe voorganger van de op 24 april 1956 opgerichte MRV. De KMSV bevorderde destijds met name het rijden over hindernissen en door het terrein: jachtritten, terreinritten, rally's, cross-country's, steeple chases, dressuurproeven, springconcoursen, een- of meerdaagse afstandsritten en samengestelde wedstrijden / military's.

 

Aanvragen voor 2016 dienen uiterlijk 1 januari 2016 schriftelijk onderbouwd bij het bestuur te worden ingediend, dat uiterlijk 31 januari 2016 over de toewijzing beslist. Correspondentie: Stichting KMSV-Fonds, Postbus 1, 1390 AA Abcoude, E kmsv-fonds@militaireruitersport.nl.

 

Klik hier voor meer informatie over het KMSV-Fonds en de illustere geschiedenis van de militaire ruitersport.

 



Generaal Jan Portheine was van 1929 tot 1968 bestuurslid van de KMSV en het KMSV-Fonds. Hier als luitenant boven een waterhindernis tijdens het Internationaal Kampioenschap Rijpaarden 1925 op Landgoed Beukenburg bij Hilversum (foto: Cavaleriemuseum)